Leto 2021 je razglašeno kot mednarodno leto sadja in zelenjave zato letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk poteka pod sloganom »Zajtrk s sadjem – super dan!«. Letošnje šolsko leto je pravšnje, da se še posebej zavemo pomena zdravega načina življenja in pravilne prehrane, ki v veliki meri pripomoreta tudi k povečanju naše odpornosti na različne bolezni. Pomembno je, da že v otroštvu in mladosti spoznamo pomen zdravih živil iz lokalnega okolja, saj je tovrstna doma pridelana hrana običajno bolj dozorela, ima višjo biološko vrednost in ima bogat tradicionalen okus. Tako imamo na šolskem jedilniku, 19. novembra, domač kruh, med, maslo, mleko in jabolko. Prav je, da se na ta dan zavemo tudi pomena kmetijske dejavnosti in čebelarstva ter kako pomembno je ohranjanje našega okolja.
Vsem skupaj želim lep poučen dan in veliko lepih doživetij ob dnevu slovenske hrane.
Tanja Belič, vodja prehrane