Skoči na glavno vsebino

Tradicionalni slovenski zajtrk obeležujemo vsako leto na petek v tednu slovenske hrane.  Letos bo to 15. november, njegov namen pa je pomagati pri osveščanju in predajanju ključnih sporočil, ki nas opozarjajo in spominjajo na naše življenjske navade in kulturo prehranjevanja.

 Osnova našega zdravja je način našega prehranjevanja zato je pomembno  kašno hrano izbiramo ali pripravljamo in  kaj jemo.

Teden slovenske hrane skupaj s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom vse nas  spodbuja k spoštovanju in uživanju  lokalne slovenske hrane. 

Na  dan slovenskega tradicionalnega zajtrka učenci zaužijejo kruh, maslo, med, mleko in jabolko iz lokalnega okolja.  Torej so vsa živila pridelana in predelana v Republiki Sloveniji.

Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka se glasi »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«.

Prav je, da ozavestimo  pomembnost zajtrka v okviru prehranjevalnih navad in se zavemo  prednosti lokalno pridelanih in predelanih živil domačega izvora saj je  hrana osnova zdravega načina življenja.

Na dan slovenske hrane in Tradicionalnega slovenskega zajtrka vam želim veliko kulinaričnih užitkov!

Tanja Belič

(Visited 95 times, 1 visits today)
Dostopnost