Tradicionalni slovenski zajtrk obeležujemo vsako leto na petek v tednu slovenske hrane. Letos bo to 15. november, njegov namen pa je pomagati pri osveščanju in predajanju ključnih sporočil, ki nas opozarjajo in spominjajo na naše življenjske navade in kulturo prehranjevanja.
Osnova našega zdravja je način našega prehranjevanja zato je pomembno kašno hrano izbiramo ali pripravljamo in kaj jemo.
Teden slovenske hrane skupaj s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom vse nas spodbuja k spoštovanju in uživanju lokalne slovenske hrane.
Na dan slovenskega tradicionalnega zajtrka učenci zaužijejo kruh, maslo, med, mleko in jabolko iz lokalnega okolja. Torej so vsa živila pridelana in predelana v Republiki Sloveniji.
Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka se glasi »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«.
Prav je, da ozavestimo pomembnost zajtrka v okviru prehranjevalnih navad in se zavemo prednosti lokalno pridelanih in predelanih živil domačega izvora saj je hrana osnova zdravega načina življenja.
Na dan slovenske hrane in Tradicionalnega slovenskega zajtrka vam želim veliko kulinaričnih užitkov!
Tanja Belič