Skoči na glavno vsebino

Drevo=življenje

Učenci 3. a razreda od novembra naprej sodelujejo v Unesco projektu »Drevo = Življenje«.  Učenci so se veliko trudili in temu projektu namenili veliko časa. Najprej smo se na določeno temo pripravili tako, da smo si na spletu ogledali filmček o lakoti po svetu, natančno o Afriki. Pri pouku smo delali individualno, po parih in skupinsko, kar je razvidno iz fotografij.

Za učence sem kot mentor pripravil dve besedili, ki smo ju v času podaljšanega bivanja tudi prebrali in analizirali. Pogovorili smo se o lakoti po svetu in v Sloveniji.

V prvi delavnici v podaljšanem bivanju so učenci na listke napisali svoje mnenje, argumente, spis ali pesmico na temo »Lakota po svetu«. Popisane listke smo prilepili na plakat.

Na drugi delavnici so učenci ilustrirali »Lakoto« v obliki prometnih znakov prepovedi in obveznosti ter ustno povedali, kaj posamezen znak pomeni.

Na tretji delavnici so učenci v dveh posodah sadili zelišča – peteršilj in janež. Od takrat naprej za rastline zelo lepo skrbijo in jih lepo vzgajajo.

Na četrti delavnici so učenci delali po parih tako, da so list A3 razdelili na dva dela. Na eni strani so učenci risali, na drugi so opisovali risbo.

Učenci so na zadnji delavnici ilustrirali tudi znake solidarnosti, ki smo jih nato prilepili na oba lončka z zelišči. Listki bodo prilepljeni na posodi, dokler rastlin ne presadimo na naš šolski eko vrt.

Z učenci smo se veliko pogovarjali, se veliko novega naučili in se imeli lepo.

Uživajte v ogledu fotografske projekcije, ki je nastala pri našem delu.
Lepo Vas pozdravljamo.

Učenci in mentor Igor Angelov

(Visited 66 times, 1 visits today)
Dostopnost